Verikäki- toorjuustuvorm

Retsept: Ragne Värk

Koostisosad

450 g verikäkki
6 keedetud peeti, koorituna
5 keedetud kartulit
2 muna
1 dl piima
200 g
Köögitoorjuust, 400 g
Köögitoorjuust, 400 g
, toasooja
1 tl tilli ja murulaugu hakitud segu
200 g
Hapukoor 20%, 200 g
Hapukoor 20%, 200 g
100 g riivitud juustu
soola

Valmistamine

  1. Viiluta verikäkk ja prae pannil õlis mõlemalt poolt kergelt läbi.
  2. Viiluta peedid ja kartulid.
  3. Vahusta omavahel munad, piim ja sool.
  4. Sega toorjuustu sisse hakitud tilli-murulaugusegu.
  5. Määri ahjuvorm võiga. Lao vormi kihiti keedetud kartuliviilud, toorjuustusegu, verikäkiviilud, hapukoor, peediviilud, toorjuustusegu, verikäkiviilud, hapukoor ja keedetud kartuliviilud.
  6. Vala üle muna-piimaseguga ning raputa peale riivitud juust.
  7. Küpseta ahjus 180 kraadi juures 30 minutit ja seejärel veel 20 minutit fooliumkatte all.