Verikäki- toorjuustuvorm

Koostisosad
450 g | verikäkki |
6 | keedetud peeti, koorituna |
5 | keedetud kartulit |
2 | muna |
1 dl | piima |
200 g |
![]() Köögitoorjuust, 400 g
, toasooja |
1 tl | tilli ja murulaugu hakitud segu |
200 g |
![]() Hapukoor 20%, 200 g
|
100 g | riivitud juustu |
soola |
Valmistamine
- Viiluta verikäkk ja prae pannil õlis mõlemalt poolt kergelt läbi.
- Viiluta peedid ja kartulid.
- Vahusta omavahel munad, piim ja sool.
- Sega toorjuustu sisse hakitud tilli-murulaugusegu.
- Määri ahjuvorm võiga. Lao vormi kihiti keedetud kartuliviilud, toorjuustusegu, verikäkiviilud, hapukoor, peediviilud, toorjuustusegu, verikäkiviilud, hapukoor ja keedetud kartuliviilud.
- Vala üle muna-piimaseguga ning raputa peale riivitud juust.
- Küpseta ahjus 180 kraadi juures 30 minutit ja seejärel veel 20 minutit fooliumkatte all.