Verikäki- toorjuustuvorm
Koostisosad
| 450 g | verikäkki |
| 6 | keedetud peeti, koorituna |
| 5 | keedetud kartulit |
| 2 | muna |
| 1 dl |
Täispiim 3,6%-4,2%, 1 l
|
| 200 g |
Köögitoorjuust, 400 g
, toasooja |
| 1 tl | tilli ja murulaugu hakitud segu |
| 200 g |
Hapukoor 20%, 200 g
|
| 100 g | riivitud juustu |
| soola |
Valmistamine
- Viiluta verikäkk ja prae pannil õlis mõlemalt poolt kergelt läbi.
- Viiluta peedid ja kartulid.
- Vahusta omavahel munad, piim ja sool.
- Sega toorjuustu sisse hakitud tilli-murulaugusegu.
- Määri ahjuvorm võiga. Lao vormi kihiti keedetud kartuliviilud, toorjuustusegu, verikäkiviilud, hapukoor, peediviilud, toorjuustusegu, verikäkiviilud, hapukoor ja keedetud kartuliviilud.
- Vala üle muna-piimaseguga ning raputa peale riivitud juust.
- Küpseta ahjus 180 kraadi juures 30 minutit ja seejärel veel 20 minutit fooliumkatte all.



