Retseptid
Otsi retsepte

Lasanje

Erik Orgu

Koostisosad

25g juustu
50g suvikõrvitsat
25g väike valge sibul
1tl ekstra neitsioliivõli
60g tomatipüreed
25g Farmi Kreeka jogurt
65g rasvane veisehakkliha
35g baklažaani

Maitsestamiseks
Soola
Küüslauku
Must pipart
Kuivatatud basiilikut

Valmistamine

  1. Pane ahi sooja 180 kraadi juurde.
  2. Lõika (koorijaga) suvikõrvitsast õhuksed viilud ja baklažaanist noaga, maitsestasuvikõrvitsa viilud soolaga ja jäta kaussi seisma.
  3. Laota suvikõrvitsa ja baklazaaniviilud ahjurestile ja küpseta 3-5 minutit, et väljuks võimalikult palju vett. Lase pärast jahtuda toatemperatuuril.
  4. Senikaua haki sibul ja küüslauk ning prae pannil oliiviõlis 1-2 minutit, siis lisa hakkliha ja prae 6-8 minutit, siis lisa tomatipüree, sool, pipar ja basiilik, sega hoolikalt.
  5. Laota küpsetusvormi põhja tihedalt baklažaan, siis tomatine hakkliha, siis Kreeka jogurt, siis suvikõrvitsa viilud(tee nii palju kihte kui soovid) ja kõige peale riivitud juust või juustuviilud.
  6. Küpseta ahjus 180 kraadi juures 10-15 minutit ja serveeri soojalt.


Retsept on 300kcal (rasvu 21g, valke 21g, süsivesikuid 7g). Salenemisel on oluline õige kogus, täpsete koguste saamiseks liitu toitumiskavaga www.erikorgu.ee.

Kommentaarid

AS Farmi Piimatööstus, Linda 15, 41536 Jõhvi, Tel. +372 332 1404 piim@farmi.ee