Retseptid
Otsi retsepte

Jogurtine maasika-vahukoorekook

Laureen Schmidt

Koostisosad

300 g digestive küpsis
150 g Farmi koorevõid
1 kg Farmi koorene jogurt
1 laim
400 ml Farmi vahukoort
450 g maasika toormoosi
1 tl vanillisuhkrut
4-5 sl suhkrut
8 lehte želatiini (Meira)
Vesi
Mandlilaastud
Värsked maasikad (valikuline)
Valge šokolaad

Valmistamine

Kasutatud sai külmutatud maasika toormoosi, võtsin selle eelmisel õhtul sulama.

Põhi:

1.     Vooderda 22-23cm koogivorm küpsetuspaberiga, ka ääred. Äärtele määri enne võid, siis püsib paber ilusti kinni.

2.     Sulata või ja purusta küpsised. Sega sulavõi küpsisepuruga ühtlaseks massiks.

3.     Suru segu koogivormi põhja, aga jäta umbes peopesa suurune kogus alles, see kulub hiljem kaunistamisel ära. Põhi võib tunduda esialgu paksu võitu, aga see hoiab koogi tugevamana.

4.     Pane vorm külmkappi tahenema kuniks valmistad täidise.

Täidis:

1.     Vala jogurt suurde kaussi ning lisa umbes 4-5sl suhkrut. (vastavalt maitse eelistusele ning kui magus on sinu moos)

2.     Sega hoolega läbi ning pigista juurde pool laimi mahla ning riivitud laimi koor.

3.     Sega juurde sulatatud maasikamoos, aga jäta u 1-2 sl suurune kogus alles. Eriti hea on kui moosi sisse on jäetud maasika tükke.

4.     Vala teise kaussi vahukoor ja vanillisuhkur ning vahusta kuniks saad tugeva vahu.

5.     Sega vahukoor ja jogurti-maasikasegu omavahel ettevaatlikult, vältida tuleks üle segamist.

6.     Leota želatiini lehti külmas vees u 5 minutit

7.     Võta väike pott ja pane sinna 6 sl vett, kuumuta keemiseni ning tõsta tulelt.

8.     Pigista želatiini lehed üleliigsest veest ja lisa ükshaaval kuuma vette samal ajal segades. Kui kõik lehed lisatud siis lase jahtuda mõni minut.

9.     Kui želatiin on jahtunud, hakka vaikselt niristades lisama vahukoore ja jogurtisegule, samal ajal korralikult läbi segades.

10.   Viimasena tõsta järele jäänud maasikamoosist teelusikaga koogi peale täpikesed/mummukesed. Paiguta need kuidas ise soovid ja siis tõmba hambaorgiga neist läbi. Tulemuseks näiteks südamed või siiruviiruline kate.

11.   Nüüd pane kook külmkappi tahenema. Miinimum 6tundi, aga soovituslik aeg oleks öö läbi.

12.   Kui kook on sinu jaoks piisavalt tahenenud, võta külmkapist välja ja asu kaunistama.

Kaunistamine:

1.     Eemalda vorm ning küpsetuspaber ettevaatlikult ja tõsta kook soovitud serveerimisalusele.

2.     Võid kasutada värskeid maasikaid kui on, kui pole ei ole ka hullu, kook näeb ise juba päris kena välja. Viiluta maasikad ja aseta need koogile.

3.     Tekstuuri ja ilu lisamiseks raputa peale jäänud küpsisepuru ning mandlilaaste.

4.     Sulata valge šokolaad vesivannil ning nirista sedagi soovitud koguses peale.

 

Märkused:

Kook ei talu eriti kõrgeid temperatuure, ehk kooki tuleks säilitada võimalikult kaua külmkapis ning tuleks söömiseks lauale panna vahetult enne maiustamise alustamist.


Kommentaarid

AS Farmi Piimatööstus, Linda 15, 41536 Jõhvi, Tel. +372 332 1404 piim@farmi.ee