Retseptid
Otsi retsepte

Külmutatud jogurt

Ragne Värk

See külm maius maitseb värskendavalt ja mahedalt. Jäätisemasinaga valmib külmutatud jogurt eriti kiiresti (umbes 10 minutiga) ning on kõige parem koheselt peale valmimist. Maiust sügavkülmutades lase enne söömist sel kindlasti eelnevalt toatemperatuuril pisut sulada.
Lisaboonusena saad siin retseptis ärakasutada talveks seisma jäänud moosi.



Koostisosad

1 tops (370g) Farmi Kreeka jogurtit
75 g moosi (siinses retseptis kasutatud mustika-vaarika toormoosi)
1 sl vedelamat mett
1 tl vanillisuhkrut


Valmistamine

Sega kõik komponendid omavahel. Pane segu jäätisemasinasse ning valmista külmutatud jogurt valmis. Kui näed, et anumasse hakkavad tekkima juba pehmed tipud, siis on aeg jäätisemasin kinni panna – sel hetkel on maiuse tekstuur kõige mõnusam! Söö koheselt.

Kui jäätisemasinat ei ole: Külmuta moos sügavkülmas. Seejärel pane kõik ained kaussi (ka külmunud moos) ning mikserda segu ühtlaseks.


Kommentaarid

AS Farmi Piimatööstus, Linda 15, 41536 Jõhvi, Tel. +372 332 1404 piim@farmi.ee