Ülimad maitsed, kus kohtuvad šokolaadi magusus ning pähklile õrn-omane
soolasus on tihtipeale juba ammu-aega kokkuloodud kooslus. See on koogike, kus
kreem on loodud maiustamiseks juba enne tummise koogi vahele peitmist.
Koostisosad
125 g võid
100 g tumedat šokolaadi
3 muna
200 g suhkrut
150 g jahu
1,5 tl k-pulbrit
3 sl kakaopulbrit
300 g pirni
Täidis:
300g Farmi kohupiima
120 g Šokolaadikreemi (Nutella)
75 g Maapähklivõid
Sulata või ja tükkideks lõigatud
šokolaad pliidil. Vahusta omavahel munad ja suhkur ning lisa seejärel segades
šokolaadi-segule. Sega kokku ülejäänud kuivad ained ning lisa samuti taignale.
Koori ja tükelda pirnid ning sega taignasse. Vala taigen lahtikäiva koogivormi
põhjale ning küpseta 180 kraadi juures 35 minuti. Lase jahtuda.
Sega omavahel täidise ained. Lõika kook keskelt pooleks (kõige lihtsam on teha
kook niidi abil pooleks) Immuta põhja kergelt kohviga ning määri peale täidis.
Kata pealmise koogipoolega ning pane kook koos vormiga jahedasse seisma.
Valmista kate: sega kokku
sulatatud või, kakao, suhkur ja hapukoor. Kuumuta segu madalal kuumusel kuni
see tumeneb. Vala koogi peale ning jäta külmkappi paariks tunniks maitsestuma.
Kommentaarid
AS Farmi Piimatööstus, Linda 15, 41536 Jõhvi, Tel. +372 332 1404 piim@farmi.ee