Retseptid
Otsi retsepte

Tume-Šokolaadine maapähklikook

Ragne Värk
Ülimad maitsed, kus kohtuvad šokolaadi magusus ning pähklile õrn-omane soolasus on tihtipeale juba ammu-aega kokkuloodud kooslus. See on koogike, kus kreem on loodud maiustamiseks juba enne tummise koogi vahele peitmist.

Koostisosad

125 g võid
100 g tumedat šokolaadi
3 muna
200 g suhkrut
150 g jahu
1,5 tl k-pulbrit
3 sl kakaopulbrit
300 g pirni

Täidis:
300g Farmi kohupiima
120 g Šokolaadikreemi (Nutella)
75 g Maapähklivõid

Kate:
65 g Farmi võid, sulatatuna
3 sl kakaod
3 sl suhkrut
2 sl Farmi hapukoort (20%)

Immutamiseks: veidi kohvi

Valmistamine

sokolaadikook


 Sulata või ja tükkideks lõigatud šokolaad pliidil. Vahusta omavahel munad ja suhkur ning lisa seejärel segades šokolaadi-segule. Sega kokku ülejäänud kuivad ained ning lisa samuti taignale. Koori ja tükelda pirnid ning sega taignasse. Vala taigen lahtikäiva koogivormi põhjale ning küpseta 180 kraadi juures 35 minuti. Lase jahtuda.

Sega omavahel täidise ained. Lõika kook keskelt pooleks (kõige lihtsam on teha kook niidi abil pooleks) Immuta põhja kergelt kohviga ning määri peale täidis. Kata pealmise koogipoolega ning pane kook koos vormiga jahedasse seisma.

 Valmista kate: sega kokku sulatatud või, kakao, suhkur ja hapukoor. Kuumuta segu madalal kuumusel kuni see tumeneb. Vala koogi peale ning jäta külmkappi paariks tunniks maitsestuma. 

 

Kommentaarid

AS Farmi Piimatööstus, Linda 15, 41536 Jõhvi, Tel. +372 332 1404 piim@farmi.ee