Retseptid
Otsi retsepte

Kihiline piparkoogi-kohupiimamaius

Liis Taras

Koostisosad

2 tuubi ehk 2 x 400 g Farmi köögikohupiimapastat 9%
2 dl Farmi vahukoort
1 tl vanillisuhkrut
poole sidruni mahl
600 g muredaid piparkooke (purustatuna)
1 purk kirsi- või pohlamoosi (olenevalt maitsest)
250 g valge šokolaadi laaste või tükke
kaunistuseks värskeid pohlasid, jõhvikaid, piparkooke vms

Valmistamine

1. Vahusta koor vanillisuhkruga ja sega ettevaatlikult kohupiimapastaga kokku, pressi sisse poole sidruni mahl ning sega veelkord läbi.
2. Purusta piparkoogid ja pane laia põhjaga kausi põhja kiht piparkoogipuru, sellele kiht moosi ja siis kiht kohupiimavahtu. Jätka kihtide lisamist, kuni koostisosi jätkub. Kõige peale jäägu kreem, sellel puista valge šokolaadi laastusid/tükke.
3. Pane kauss vähemalt paariks tunniks külmkappi.
4. Enne serveerimist kaunista marjade/piparkookide vm meelepärasega.

Kommentaarid

AS Farmi Piimatööstus, Linda 15, 41536 Jõhvi, Tel. +372 332 1404 piim@farmi.ee