Retseptid
Otsi retsepte

Küpsistega kräsupea

Liis Taras

Koostisosad

  • 300 + 700 g Farmi hapukoor
  • 150 + 50 g Farmi vahukoor
  • 50 g tume šokolaad
  • 1 pk kakaoküpsiseid (nt Kalevi)
  • 2 pk heledad küpsiseid (nt Kalevi)
  • Ca 1 purk kirsimoosi (400 g)
  • 1 tl vaniljepastat või -essentsi
  • Kaunistuseks marju 

Valmistamine

  • Tükelda kakaoküpsised peeneks ning sega kokku ca 300 g hapukoorega. Laota segu lahtikäiva vormi põhja.
  • Põhja peale vala ühtlase kihina kirsimoos.
  • Vahusta vahukoor ja lisa sellele 1 tl vanillipastat või -essentsi.
  • Voldi vahukoor spaatliga 700 g hapukoore sisse.
  • Tükelda heledad küpsised, kuid ära päris pudiks tee. Sega küpsised hapukoore-vahukoore seguga ning vala vormi.
  • Katte jaoks kuumuta koor potis keemiseni, lisa šokolaaditükid ning lase neil sulada. Seejärel sega ühtlaseks.
  • Vala šokolaadikaste koogile ning lase koogil maitsestuda vähemalt 6 tundi.

Head maiustamist!


Kommentaarid

AS Farmi Piimatööstus, Linda 15, 41536 Jõhvi, Tel. +372 332 1404 piim@farmi.ee