Retseptid
Otsi retsepte

Martsipani-tsitruse pasha

Liis Taras
See pasha on justkui üllatusmuna - pealt lihtne, aga martsipan, sidrun ja mooniseemned sees moodustavad niivõrd jumaliku maitsekoosluse, et igaks juhuks on mõistlik kohe kaks tükki valmistada. Mis ei ole probleem, kuna tegu on kuumutamata pashaga ja Sulle jääb vaid kokkusegamise vaev. Elagu lihtsad ja puhtad maitsed!

Koostisosad


  • 400 g Farmi Kohupiim 5%
  • 200 g Farmi Hapukoor 20%
  • 200 g Farmi Vahukoor 35%
  • 100 g Farmi Koorevõi 82%
  • 150 g riivitud/peeneks hakitud martsipan
  • 1 spl mooniseemned
  • 1 sidruni mahl
  • 1 dl suhkur
  • 1 tl vaniljepasta või -essents
  • Peale raputamiseks röstitud pähkleid, riivitud sidrunikoort jm meelepäraseid kaunistusi

 


Valmistamine

  • Sulata või ja jäta jahtuma.
  • Sega kohupiim hapukoore, suhkru, vanilliessentsi, mooniseemnete ja sidrunimahlaga.
  • Lisa jahtunud sulavõi.
  • Vahusta koor ja voldi see ettevaatlikult kohupiimasegu sisse.
  • Vooderda sõel marliga ja vala kohupiimamass sõelale. Aseta peale raskus (nt raskem taldrik ja aseta üheks ööks kõlma nõrguma.
  • Serveerimiseks eemalda pasha koos marliga vormist ning kummuta tahkunud pasha taldrikule. Kaunista pähklite, riivitud sidrunikoore ja muu meelepärasega.

Kommentaarid

AS Farmi Piimatööstus, Linda 15, 41536 Jõhvi, Tel. +372 332 1404 piim@farmi.ee