Angeelika pole oma kardemonisaiades millegagi
koonerdanud ja seepärast ongi need maa-il-ma parimad!
Koostisosad
24 tk TAINAS: 5 dl Farmi täispiima 50 g presspärmi 200 g suhkrut 7 g soola 1 kg nisujahu 180 g Farmi toasooja võid
TÄIDIS: 180 g Farmi toasooja võid 180 g suhkrut 15 g purustatud kardemoni saiakeste määrimiseks 1 muna
Valmistamine
Soojenda
piim käesoojaks (37 kraadi). Hõõru pärm, suhkur ja sool ühtlaseks. Lisa
piim. Lisa jahu ja pehme või ning sõtku seni, kuni tainas käte ja kausi
küljest lahti lööb. Kata kauss toidukile või rätikuga ja lase soojas kohas
kahekordseks kerkida. Näiteks võid taina susata külma praeahju ja ahju
põhja panna kausi kuuma veega. Soe veeaur aitab tainal kiiremini kohevaks
kerkida.
Täidise
jaoks hõõru pehme või, suhkur ja kardemon ühtlaseks pastaks. Sõtku
kerkinud tainas kergelt jahusel laual veidi ja rulli siis laiali
piklikuks, õhukeseks ristkülikuks. Määri peale kardemonivõi ja lappa
tainas pikuti pooleks. Lõika tainast 4 sentimeetri laiused ribad.
Lõika igasse
ribasse sälk nii, et ülemine ots jääks kinni. Keera tainaribad korralikult
spiraali ja keeruta saiakesteks.
Tõsta paberist muffinivormidesse (või otse ahjuplaadile) 15-20 minutiks
kerkima. Pintselda saiakesed pealt lahtikloppitud munaga ja küpseta
200-kraadises ahjus 15 minutit.
Kommentaarid
AS Farmi Piimatööstus, Linda 15, 41536 Jõhvi, Tel. +372 332 1404 piim@farmi.ee