Retseptid
Otsi retsepte

Angeelika kardemonisaiad

Rita Osa ja Angeelika Kang

Angeelika pole oma kardemonisaiades millegagi koonerdanud ja seepärast ongi need maa-il-ma parimad!


Koostisosad

24 tk
TAINAS:
5 dl Farmi täispiima
50 g presspärmi
200 g suhkrut
7 g soola
1 kg nisujahu
180 g Farmi toasooja võid


TÄIDIS:
180 g Farmi toasooja võid
180 g suhkrut
15 g purustatud kardemoni
saiakeste määrimiseks 1 muna

Valmistamine

  1. Soojenda piim käesoojaks (37 kraadi). Hõõru pärm, suhkur ja sool ühtlaseks. Lisa piim. Lisa jahu ja pehme või ning sõtku seni, kuni tainas käte ja kausi küljest lahti lööb. Kata kauss toidukile või rätikuga ja lase soojas kohas kahekordseks kerkida. Näiteks võid taina susata külma praeahju ja ahju põhja panna kausi kuuma veega. Soe veeaur aitab tainal kiiremini kohevaks kerkida.
  2. Täidise jaoks hõõru pehme või, suhkur ja kardemon ühtlaseks pastaks. Sõtku kerkinud tainas kergelt jahusel laual veidi ja rulli siis laiali piklikuks, õhukeseks ristkülikuks. Määri peale kardemonivõi ja lappa tainas pikuti pooleks. Lõika tainast 4 sentimeetri laiused ribad.
  3. Lõika igasse ribasse sälk nii, et ülemine ots jääks kinni. Keera tainaribad korralikult spiraali ja keeruta saiakesteks. Tõsta paberist muffinivormidesse (või otse ahjuplaadile) 15-20 minutiks kerkima. Pintselda saiakesed pealt lahtikloppitud munaga ja küpseta 200-kraadises ahjus 15 minutit.

Kommentaarid

AS Farmi Piimatööstus, Linda 15, 41536 Jõhvi, Tel. +372 332 1404 piim@farmi.ee