Retseptid
Otsi retsepte

Munapuder + pošeeritud munad

Rita Osa ja Noel Moglia

Andeka noore koka Noel Moglia retseptid ja nipid kreemise munapudru ja täiuslike pošeeritud munade tegemiseks. Muna on hommikusöögiks super valik - kvaliteetne munavalk hoiab kõhu pikalt täis ja ei tõsta veresuhkru taset. Tervislik!


Koostisosad

4-le
8 viilu rukkileiba + praadimiseks võid + 1 küüslauguküüs

MUNAPUDER
3 M-suuruses toasooja muna
30 g (2 sl) Farmi 35% koort
30 g Farmi võid
8 viilu peekonit
peotäis kirsstomateid
1 sl väärisoliiviõli
soola ja pipart

POŠEERITUD MUNAD AVOKAADOGA
2 suurt avokaadot
4 M-suuruses toasooja muna
2 sl valgeveiniäädikat
4 sl hakitud murulauku
soola ja pipart

Valmistamine

  1. Rösti leivad kuumal pannil võis mõlemalt poolt ja hõõru kuumalt üle küüslauguküünega. Jäta ootele ja soojenda uuesti pannil, kui munad valmis.
  2. Lõika kirsstomatid sektoriteks, nirista juurde väärisoliiviõli, maitsesta soola-pipraga ja jäta ootele.
  3. Lõika peekoniviilud kuubikuteks ja pane külmale pannile. Kuumuta segades keskmisel kuumusel, et peekonist eralduks rasv ja tükid muutuksid krõbedaks. Nõruta peekon pannilt köögipaberile ootele.
  4. Munapudru jaoks löö munad otse väiksesse potti, lisa vahukoor ja või, maitsesta soola ja pipraga. Kuumuta keskmisel kuumusel spaatliga segades, kuni või sulab. Lase munasegul 10 sekundit segamata küpseda ja silita siis segu spaatliga alt üles liigutustega läbi. Lase 10 sekundit seista ja silita jälle, kuni küps. Munapuder valmib väga ruttu, ära teda üle küpseta. Vajadusel võid munapudru poole küpsetamise pealt tulelt eemaldada (kui tahad munaputru koos pošeeritud munadega valmistada, siis saad vahepeal munad valmis pošeerida) ja lõpuni küpsetada just enne serveerimist.
  5. Pošeeritud muna jaoks löö iga muna eraldi kausikesse või tassi. Aja umbes 1,5 liitrit vett potis keema, lisa 2 sl valgeveiniäädikat ja keeruta vesi spiraalina pöörlema. Vesi peab keema keskmisel kuumusel, mitte mulladi-mulladi. Vala üks muna korraga pöörise keskele ja lase küpseda u 3 minutit. Tõsta muna vahukulbiga veest ja katsu sõrmega küpsust - muna peab kergelt vetruma, kuid mitte liiga lödi olema (liiga tihke muna aga on üleküpsenud - munavalge ei valgu siis enam laiali). Libista muna köögipaberile nõrguma. Pošeeri samamoodi valmis ka ülejäänud munad.
  6.  Serveerimisel aseta igale taldrikule kaks leivaviilu. Ühele viilule kuhja kuuma munaputru, pudista peale krõbedad peekonitükid ja tõsta neile kirsstomatid. Teisele viilule säti peenelt viilutatud pool avokaadot ja pošeeritud muna, pudista peale murulauku ja maitsesta soola-pipraga.

Kommentaarid

AS Farmi Piimatööstus, Linda 15, 41536 Jõhvi, Tel. +372 332 1404 piim@farmi.ee