Vahelduseks on hea mõni lihtne võileivatort kokku ehitada. Variante on erinevaid, kui see soolane amps valmib tuunikala ja makraga.
24 röstsaiaviilu
piima (immutamiseks)
Täidis:
200 g Farmi klassikalist kodujuustu
200 g makrapulki
100 g marineeritud kurki
2 sl tilli, hakituna
1 dl Farmi hapukoort
1 dl majoneesi
1 karp (185g) tuunikalakonservi õlis
maitsestamiseks soola, pipart, suhkrut ja mahedat sinepit
Kate:
200 g toasooja toorjuustu
50 g hapukoort
50 g majoneesi
soola
Püreesta kodujuust. Haki makrapulgad ja kurgid. Sega täidise komponendid kokku ning maitsesta.
Lõika saiaviiludelt ääred ning laota küpsetupaberiga kaetud alusele 2x4 saiaviilu. Immuta piimaga ning laota peale pool täidisest. Kata 8 saiaviiluga, immuta ning laota peale ülejäänud täidis. Kata järelejäänud saiaviiludega ning immuta. Lase jahedas maitsestuda üleöö.
Seejärel määri võileivatort pealt äärtest kokkusegatud toorjuustu, hapukoore ja majoneesiga. Kaunista meelepäraselt ning serveeri!