Retseptid
Otsi retsepte

Suitsukalavorm

Ragne Värk
See toit on ideaalne valmistamiseks ajal, kui turulettidele ilmuvad värsked kartulid. Selles roas sobivad kasutamiseks just kõige paremini pisikesed kartulid. Kui värske kartuli hooaega ei ole, siis valmistage see roog tavalisest kartulist. Suured kartulid lõigake väiksemaks – mitte aga liiga väikseks

Koostisosad

800-900 g kartuleid
soola, pipart

Kaste:
1 sl void
2 sl jahu
5 dl piima
0,5 sibulat
1 küüslauguküüs
200 g Farmi toorjuustu
1 sl värsket hakitud tilli
250 g suitsukala (näiteks külmsuitsu skumbriat)
Parmesani (peale riivimiseks)

Valmistamine

Kui kasutad värskeid kartuleid, siis ära neid koori, muul juhul aga koori ja puhasta kartulid ning lõika need tükkideks. Keeda kartulid soolaga maitsestatud vees pehmeks.

Kastme valmistamiseks sulata või potis, lisa segades juurde jahu ning kuumuta paar minutit. Seejärel lase veidike jahtuda, tõsta pott uuesti tulele ning lisa piim, pool sibulat ning pooleks lõigatud küüslauguküüs. Kuumuta keskmisel kuumusel pidevalt segades seni, kuni kaste muutub paksemaks. Seejärel võta kastmest sibul ja küüslauguküüs. Lisa piimale juurde toorjuust ning hakitud till. Lase toorjuustul ära sulada. Maitsesta soola ja pipraga.

Puhasta suitsukala luudest, haki kalatükid väiksemaks ning lisa see kastmele. Aseta kartulid väiksemasse ahjuvormi. Vala peale kaste. Riivi peale juustu ning küpseta 185 kraadi juures 20-30 minutit. Ene serveerimist, lase paar minutit jahtuda. Serveerides, raputa peale veel veidi juustu ning hakitud tilli.

Kommentaarid

AS Farmi Piimatööstus, Linda 15, 41536 Jõhvi, Tel. +372 332 1404 piim@farmi.ee