800-900 g kartuleid
soola, pipart
Kaste:
1 sl void
2 sl jahu
5 dl piima
0,5 sibulat
1 küüslauguküüs
200 g Farmi toorjuustu
1 sl värsket hakitud tilli
250 g suitsukala (näiteks külmsuitsu skumbriat)
Parmesani (peale riivimiseks)
Kastme valmistamiseks sulata või potis, lisa segades juurde jahu ning kuumuta paar minutit. Seejärel lase veidike jahtuda, tõsta pott uuesti tulele ning lisa piim, pool sibulat ning pooleks lõigatud küüslauguküüs. Kuumuta keskmisel kuumusel pidevalt segades seni, kuni kaste muutub paksemaks. Seejärel võta kastmest sibul ja küüslauguküüs. Lisa piimale juurde toorjuust ning hakitud till. Lase toorjuustul ära sulada. Maitsesta soola ja pipraga.
Puhasta suitsukala luudest, haki kalatükid väiksemaks ning lisa see kastmele. Aseta kartulid väiksemasse ahjuvormi. Vala peale kaste. Riivi peale juustu ning küpseta 185 kraadi juures 20-30 minutit. Ene serveerimist, lase paar minutit jahtuda. Serveerides, raputa peale veel veidi juustu ning hakitud tilli.