Valmistamine
Põhi:
- 180 g (3 dl) jahu
- 100 g külma Farmi võid
- 75 g Farmi hapukoort
- soola
Täidis:
- 3 keskmist, erivärvilist paprikat
- 1 sibul
- 2 küüslauguküünt
- praadimiseks õli
- soola
- musta pipart
- 100 g Farmi hapukoort
- 200 g Farmi toorjuustu
- 3 muna
- kuivatatud punet
Põhja
jaoks:
Haki või jahuga ühtlaseks, lisa hapukoor ning soola ja sõtku
kiiresti kokku tainas. Aseta tainapall vähemalt pooleks tunniks külma.
Täidise jaoks:
Tükelda
parikad kuupikuteks, haki sibul ja küüslauk. Vala pannile pisut õli ja prae
sibul, paprika ja küüslauk kergelt läbi, et köögiviljad oleks poolpehmed. Jahuta
ja maitsesta soola, musta pipra ja punega. Vooderda 24 cm vormi põhi ja servad
tainaga (servad toesta hõbepaberiga, et need küpsemise ajal alla ei vajuks)
eelküpseta põhja 180 kraadi juures 10 min. Lisa köögiviljadele toasoojusel
pehmenenud toorjuust , hapukoor ning munad ja klopi segu ühtlaseks. Vala täidis
pirukapõhjale ja küpseta veel umbes 35 min. Serveeri soojalt.