Retseptid
Otsi retsepte

Kaerahelbepuder küpsetatud juustu ja kalamarjaga

Ragne Värk

Üks idee, kuidas oma traditsioonilist hommikuputru pisut teistmoodi teha. See on maitsev soolane puder, millel moosisilma asemel lisanditeks hoopis erinevad juustud ning kalamari. Valmistamine on lihtne. Keeda valmis kaerahelbepuder, mida kostita maitseks soola ja vähese meega ning seejärel on juba lisandite lisamise aeg! Kui võimalik, pane kaerahelbed juba eelmisel päeval veega likku, sest nii on lõpptulemus pehmem ning valmistamine kiirem!



Koostisosad

(täistera)kaerahelbeid
vett
soola, mett

Lisandid:
Farmi toorjuustu
riivitud juustu
Lapimaa juustu
kalamarja
oliiviõli


Valmistamine

Keeda kaerahelbed vee ja maitseainetega pudruks. Seejärel jaga see kaussidesse ning sega igasse kaussi 1 sl toorjuustu ning 1-2 tl riivitud juustu. Lõika Lapimaa juustust meelepärased tükid ning prae kergelt õliga piserdatud pannil mõlemalt poolt kuldpruuniks. Laota praejuust pudrukaussi, laota peale pisut kalamarja ning piserda üle oliiviõliga.


Kommentaarid

AS Farmi Piimatööstus, Linda 15, 41536 Jõhvi, Tel. +372 332 1404 piim@farmi.ee