Retseptid
Otsi retsepte

Kreemine kana-brokkolivorm

Maris

Valmistamine

400g (sügavkülmutatud) brokolit 
500g kanafileed või 6-8 kanakoiba
3 kartulit
300g herneid (konserv)
100g maisi (konserv)
300g toorjuustu
1 spl sinepit
6 spl ketšupit või sweet chili kastet
400g lehttaignat
soola, pipart

1. Tõsta sügavkülmutatud brokoli ja lehttaigen sulama. Pane ahi 200 kraadile soojenema.
2. Koori kartulid. Kui kasutad kanafileed, lõigu see suupärasteks viiludeks ning lõika kartulist õhukesed viilud. Kui kasutad kanakoibi, lõika kartul pisut suuremateks kuubikuteks.
3. Võta 30cm x 40cm ahjuvorm ja õlita või võita see. Tõsta kana ja kartulid segamini sisse. Kanafileetükke ja pisemaid kartuleid küpseta 20 minutit, kui kasutad kanakoibi ja suuremaid kartulitükke, küpseta neid 40 minutit.
4. Sega kausis kokku toorjuust, herned, mais ja sinep. Maitsesta soolaga. Segamise ajal võid kahvliga herneid pisut pudrumaks suruda.
5. Kui on kana ja kartuli aeg on täis, võta need ahjust ja pane ahjupanni lisaks brokoli, sinna peale tõsta lusikaga toorjuustusegu. Määri selle peale ketšup või sweet chili kaste ning kata pealt lehttaignakaanega. Küpseta veel umbes 20 minutit kuni lehttaigen on pealt kuldpruun ja kenasti kerkinud.
Valmimiseks läheb aega umbes 60 min

Kommentaarid

AS Farmi Piimatööstus, Linda 15, 41536 Jõhvi, Tel. +372 332 1404 piim@farmi.ee