Marineeritud peedi ja redise salat kitsejuustuvahuga
Tuuli Mathiesen
Värvikirev ja kirgas lihtne salat on kui ood värvilistele köögiviljadele. Kui sul õnnestub leida erivärvilisi köögivilju – lillat porgandit, kollast peeti või muud põnevat – siis kasuta neid julgelt ise uusi värvikombinatsioone luues. Köögiviljadele seltsi säti aga kreemine toorjuustu kitsejuustuvaht, mis aitab krõmpsuvad köögiviljad omavahel kaunilt kokku sobitada.
Kogus: 4-le
Valmistamisaeg: 15 minutit
Koostisosad
6 redist, õhukeste viiludena 1 kollane peet, õhukeste viiludena 1 valge redis, õhukeste viiludena 1 suurem lilla porgand, õhukeste viiludena Punast sibulat, õhukeste viiludena 8 vutimuna, keedetuna Peedimahla Söödavaid õisi Soola ja pipart 1 dl oliiviõli 1 sidruni mahl Pisut mett Värskeid ürte
Kitsejuustukreem: 100 g pehmet kitsejuustu või kitsepiimast toorjuustu 200 g Farmi köögi toorjuustu Veidi soola ja pipart
Valmistamine
Sega kokku oliiviõli, sidrunimahl ja veidi mett. Maitsesta soola ja pipraga ning tõsta redised, peet, porgand ja sibul marinaadi sisse. Kui kasutad värvilisi köögivilju, marineeri neid eraldi, muidu hakkavad värvid segunema. Keeda vutimunasid ca 2 minutit ja 40 sekundit. Jahuta külma vee all ja koori. Tõsta umbes viieks minutiks peedimahla sisse. Vahusta köögokreem õhuliseks. Hõõru kitsejuust ühtlaseks ja ühenda siis kreemiga. Töötle ühtlaseks. Maitsesta soola ja pipraga.
Säti taldrikule marineeritud köögiviljad, lisa kas lusikaga või pritskotiga kitsejuustukreem. Säti juurde pooleks lõigatud vutimunad ning kaunista värskete ürtide ning söödavate lilledega. Serveeri kohe.
Kommentaarid
AS Farmi Piimatööstus, Linda 15, 41536 Jõhvi, Tel. +372 332 1404 piim@farmi.ee