Retseptid
Otsi retsepte

Peedivõie

Ragne Värk

Koostisosad

100 g Farmi toorjuustu, toasooja
50 g keedetud peeti
50 g suitsukana (liha kogus)
soola, pipart


Valmistamine

Pane kõik ained kaussi ning mikserda seni, kuni saad ühtlase segu,. Vajadusel maitsesta.

Lehttainatorud

Lehttainatorude valmistamiseks kasuta spetsiaalseid küpsetamistorusid, mida on võimalik leida köögitarvikute kauplustest. Müügil on nii klassikalise mõõtmetega torud, kuid ka ühe-ampsu valmistamiseks mõeldud küpsetustorud.  Alljärgnevalt küpsetustemperatuurid ja kogused väikeste lehttorude valmistamiseks.

Ca 24 tk

 

500 g pärmi-lehttainast
muna (määrimiseks)

 

Lõika tainast umbes 1,5cm laiused ribad ning alustades peenemast küpsetustoru otsast rulli tainas torule (rullimisel peaks servad kergelt eelmist tainariba katma). Aseta rullid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, määri need pealt lahtiklopitud munaga ning küpseta 200 kraadilises ahjus u12 minutit. Seejärel lase küpsetistel u 5 minutit jahtuda ning eemalda seejärel neilt toru. Seejärel pritsi pritskotiga ühelt poolt sisse valmistatud kreem.

Kommentaarid

AS Farmi Piimatööstus, Linda 15, 41536 Jõhvi, Tel. +372 332 1404 piim@farmi.ee