Retseptid
Otsi retsepte

Lumepallisupp

Liis Taras
Lumepallisupp on üks imemaitsev magustoit, millel on võluvõime äratada hetkega kõige helgemad lapsepõlvemälestused.

Koostisosad

500 ml Farmi täispiim

200 ml Farmi köögikoort

4 munakollast

75 g suhkrut

1 tl vaniljesuhkrut

2 (ilma kuhjata) spl kartulitärklist

Laimi koort kaunistuseks

 

Lumepallide koostisained:

3 munavalget

2 spl suhktut (umbes 50g)

Veidi vaniljesuhkrut

 

Kaunistuseks pohlasid


Valmistamine

- Lumepallide tegemiseks vahusta suhkur ja munavalged kõvaks vahuks.

- Eelkuumuta ahi 180 kraadini.

- Tee kahe supilusikaga ilusad pallikesed ja aseta õlitatud küpsetuspaberile.

- Küpseta munavalge pallikesi umbes 2 minutit.

- Tõsta ahjust välja jahtuma.

- Supi valmistamiseks vala potti piim ja kohvikoor, sega sisse suhkur ja vanilje.

- Kuumuta kuni keemiseni ning vähenda kuumust.

- Sega sisse vees lahustatud kartulitärklis samal ajal segades.

- Võta kuumust vähemaks ja kui piim on paksenenud keera kuumus kinni, kuid jätka segamist.

- Sega 5 minutit kuni kuumus on langenud ja sega sisse lahti klopitud munakollased pidevalt segades, et munakollane tükki ei läheks.

- Enne serveerimist lase jahtuda.

- Riivi peale laimi koort ja lisa kaunistuseks pohlasid.


Kommentaarid

AS Farmi Piimatööstus, Linda 15, 41536 Jõhvi, Tel. +372 332 1404 piim@farmi.ee