Itaallaste siidine panna
cotta on ajatu magustoiduklassik, mis tavaliselt valmib rammusast koorest.
Kes aga soovib maiustada ilma, et küllastunud rasvade lugemise osuti kohe
punasele alale satuks, võib vahelduseks valmistada selle kooretarretise hoopis
skyriga. Natuke koort võiks siiski magustoidule lisada, see aitab siidisemat
tekstuuri tekitada.
Kogus: 4-le
500 g Farmi skyri, toasoojana
2 dl 35%-list koort, kergelt vahustatuna
2-3 sl suhkrut
5 lehte želatiini
Vanillikaunast kraabitud seemneid või vanillisuhkrut
Vanilli-laimi-meekaste:
1 dl vedelamat mett
2-3 sl laimimahla
Vanillikaunast kraabitud seemneid
Värskeid marju serveerimiseks
Õli vormide määrimiseks
Määri vormid seest õliga. Tõsta želatiinilehed külma vette paisuma umbes 10 minutiks.
Tõsta veidi koort kastrulisse ja vahusta ülejäänud koor kergelt koos suhkru ja vanilliseemnete või -suhkruga. Sega skyr ühtlaseks ja lisa koorele. Kuumuta kõrvaletõstetud koor pliidil, tõsta želatiinilehed veest, nõruta need kuivemaks ja lisa siis kuumale koorele. Sega kuni lehed on täielikult lahustunud. Jahuta veidi ja tõsta siis esmalt paar lusikatäit koore-skyrisegu želatiinisegu sisse. Sega läbi ja ühenda siis mõlemad segud. Sega hoolega läbi, et želatiin oleks ühtlaseks jaotunud. Kalla saadud segu vormidesse ja tõsta jahedasse vähemalt paariks tunniks.
Kastme jaoks sega mesi laimimahla ja vanilliseemnetega. Serveerides tõmba noaga skyrna cotta vormi äärest lahti ja kummuta siis magustoidutaldrikule. Lisa laimi-vanilli meekastest ning värskeid marju. Serveeri kohe.