Kuidas oleks parem viis panna vabariigi sünnipäeva rikkalikule söömingule pitser, kui mitte sinimustvalge tordiga? Jäätisetordi puhul on väga tervitatav, et pärast valmimist ja viimase lihvi andmist saab lusika koheselt sisse pista ja nautima hakata. Küll aga soovitame natuke siiski oodata ja enne serveerimist tordil külmikus taheneda, et maitsed seguneksid ning tort hoiaks oma vormi.
Koostisosad
VALGE KIHT: Balbiino vanillimaitseline koorejäätis
Võta valge kihi jaoks jäätis sulama. Kileta lahtikäiv koogivorm ja aseta jäätis ühtlaselt vormi põhja nii umbes 2-3 cm. Pane koogivorm tunniks ajaks sügavkülma tagasi. Eelsoojenda ahi 180°C. Sega kokku musta kihi kuivained. Sulata veevannil šokolaad. Sega kokku hapupiim, muna, sulatatud šokolaad ja seejärel lisa kohe kuum vesi. Sega vedelikud kuivainetega. Vajadusel kasuta mikserit, et segu ei jääks tükiline. Määri 21-22 cm läbimõõduga vorm võiga ja vala segu vormi. Küpseta kooki ahjus 20-25 minutit. Kontrolli tikuga, kas koogi põhi on valmis. Lase koogil jahtuda. Sinise kihi jaoks vahusta vahukoor suhkruga. Lisa toasoe toorjuust, vaniljesuhkur, laimimahl ning sinine toiduvärv. Vahusta ettevaatlikult vahukoore- ja toorjuustusegu ühtlaseks massiks. Nüüd aseta tühi koogialus, millele tordi hiljem serveerid, sügavkülma (muidu hakkab jäätisekiht kohe sulama). Võta sügavkülmast välja jäätise põhjaga koogivorm. Pane kohe jäätise peale must koogikiht ja aseta see tagasi sügavkülma. Nüüd pane ülejäänud kreem pritsikotti valmis, et saaks tordi ääri kaunistama asuda. Võta sügavkülmast välja nii koogialus kui ka kook. Eemalda jäätisekihilt kile ja aseta ettevaatlikult koogialusele. Kaunista tort sinise kihiga ja serveeri kohe! Vajadusel võid veel kooki säilitada sügavkülmas max 30 minutit.
Kommentaarid
AS Farmi Piimatööstus, Linda 15, 41536 Jõhvi, Tel. +372 332 1404 piim@farmi.ee