Retseptid
Otsi retsepte

Piparkoogipavlovad – seekord kausis

Ragne Värk
See on üdini jõulune maius – piparkoogimaitsega pavlovad, millel seltsiks lumevahune toorjuustusegu.

Koostisosad

kuuele

4 munavalget
näpuotsatäis soola
200 g suhkrut
1 sl maisitärklist
2 tl vanillisuhkrut
0,75 tl piparkoogimaitseainet
1 tl valgeveiniäädikat

Toorjuustukreem:
150 g Farmi köögi toorjuustu, toasoojana
1-2 sl suhkrut
100 g Farmi hapukoort
200 ml Farmi rõõska koort (35%)

Valmistamine



Serveerimiseks: piparkooke, külmutatud marju

Kuumuta ahi 160 kraadini. Vahusta munavalged soolaga kõvaks vahuks. Seejärel lisa jaohaaval juurde suhkur, ise pidevalt vahustades. Vahusta seni kuni saad ilusa läikiva munavalgevahu. Sega omavahel ülejäänud kuivained ning lisa läbi sõela munavalgevahule. Raputa peale äädikas ning sega kõik ettevaatlikult läbi.

Laota munavalgevaht ahjuplaadile ca 25x30 cm laiuselt. Tõsta ahjuplaat ahju, alanda koheselt kuumus 110 kraadini ning küpseta* 40-45 minutit. Lülita siis ahi välja ning lase paokile jäetud ahjuuksega pavlovall ahjus tunnikee kuivada.

Täidise valmistamiseks sega toasoe toorjuust lusikaga vahule, lisa suhkur ja hapukoor. Vahusta rõõsk koor ning lisa ettevaatlikult toorjuustusegule. Sega ühtlaseks.

Lõika pavlova võrdselt kuueks ning purusta kergelt need kaussidesse. Jaga toorjuustutäidis kaussidesse pavlovate peale. Peale purusta piparkooke ning külmutatud marju. Serveeri!

*NB! Küpsemise ajal ära ahjuust ava.

järgmine


Kommentaarid

AS Farmi Piimatööstus, Linda 15, 41536 Jõhvi, Tel. +372 332 1404 piim@farmi.ee