Retseptid
Otsi retsepte

Rahvuslike mõjutustega pokaali-tiramisu

Liis Taras
Et kõik pereliikmed saaksid 24. veebruaril 103. sünnipäeva pidustusi täiel rinnal nautida, on kaval tähtpäeva lauale planeerida sellised road, mille saab valmistada juba eelmisel päeval. Üks säärastest keele alla viivatest hõrgutistest on kahtlemata imelihtsalt valmiv tiramisu, millele omalt poolt soovitame lisada väikeseid temaatilisi nüansse. Selliste koostisosadega magustoit annab kahtlemata pika istumise ja õhtusöögi järel vajaliku koguse energiat ja teeb rõõmsaks kõik sööjad.

Koostisosad

Kogus: olenevalt pokaali suurusest 8-10 pokaali

Vaja läheb:
400 g savoiardi küpsiseid
300 ml espressot või väga kanget kohvi
5 sl Vana Tallinna likööri
2 värsket mahemuna
500 g Farmi Köögitoorjuustu
200 ml Farmi vahukoort
0,75 dl suhkrut
4 tl vaniljesuhkrut
näpuotsaga soola
peale raputamiseks naturaalset kakaod

Valmistamine

Valmista espresso ja lase jahtuda. Sega hulka Vana Tallinna liköör.
Eralda munakollased valgetest. Vahusta munavalged näpuotsa soolaga tugevaks vahuks. Pane külma.
Vahusta munakollased suhkruga heledaks vahuks, lisa toasoe toorjuust ja mikserda aeglaselt ühtlaseks.
Vahusta vahukoor vaniljesuhkruga kohevaks vahuks ja sega aeglaselt toorjuustu hulka. Seejärel lisa õrnalt alt-üles tõstes vahustatud munavalged.
Kasta savoiardi küpsised hetkeks kohvi-likööri tõmmisesse ja laota pokaali põhja esmalt 2 küpsist.
Kata esimene kiht küpsiseid toorjuustukreemiga ja aseta peale teine kiht kohvisse kastetud küpsistega. Kata veelkord kreemiga.
Sõltuvalt pokaalist peaks mahtuma 2-4 kihti.
Pane külmkappi vähemalt 2 tunniks tõmbama. Parima maitseelamuse jaoks lase tõmmata vähemalt 6 h.
Enne serveerimist raputa peale ohtralt mõrudat kakaod. Kaunistada võib väikeste Eesti lipukeste või küünaldega.
Ilusat pidupäeva!


Kommentaarid

AS Farmi Piimatööstus, Linda 15, 41536 Jõhvi, Tel. +372 332 1404 piim@farmi.ee