25 nippi kuidas teha maailma parimat juustukooki
- Küpsiste
purustamiseks pane nad kilekotti ning rulli nt taignarulliga peeneks.
Loomulikult võib küpsiseid purustada ka köögikombainis.
- Võiga segatud küpsispuru tuleb küpsetuspaberiga kaetud või võitatud vormi põhja (ja soovi korral külgedele) pressida väga tihkelt kinni, muidu võib juhtuda äpardus- küpsisetükid tõusevad täidise kallamisel pinnale.
Loe lisaks
Ajaloolased usuvad, et juustukooki serveeriti sportlastele juba esimeste
olümpiamängude ajal Antiik- Kreekas 776 enne kristust. Märgid juustu
valmistamisest on aga pärit juba aastast 2000 enne kristust,
antropoloogid on leidnud juustuhallitust just sellest perioodist.
Varaseimaks
juustukoogi mainijaks peetakse Kreeka arsti Aegimust, kes kirjutas
raamatus juustukoogi valmistamisest aastatel u 200 e.k..
Loe lisaks
Müügil on nii 35% kui ka 38% rasvasusega vahukoor. Koore vahustamist
silmas pidades on see väike vahe piisavalt oluline. Rasvasemast koorest
saab püsivama vahu, ehkki see pole nii õhuline. Väiksema
rasvaprotsendiga vahukoor annab jällegi õhulisema vahu, kuid selle
omadused säilivad vähem aega. Hea vahukoore saamiseks peabki tooraine
rasvasus jääma kindlatesse piiridesse. Alla 30% rasvasusega koort saab
vahtu lüüa vaid koos lisaainetega.
Loe lisaks