Toorjuustukookidest jm kokkamisnippe

Kuidas teha parimat toorjuustukooki?

25 nippi kuidas teha maailma parimat juustukooki

  1. Küpsiste purustamiseks pane nad kilekotti ning rulli nt taignarulliga peeneks. Loomulikult võib küpsiseid purustada ka köögikombainis.
  2. Võiga segatud küpsispuru tuleb küpsetuspaberiga kaetud või võitatud vormi põhja (ja soovi korral külgedele) pressida väga tihkelt kinni, muidu võib juhtuda äpardus- küpsisetükid tõusevad täidise kallamisel pinnale.

Loe lisaks

Kes leiutas toorjuustukoogi ?

Ajaloolased usuvad, et juustukooki serveeriti sportlastele juba esimeste olümpiamängude ajal Antiik- Kreekas 776 enne kristust.  Märgid juustu valmistamisest on aga pärit juba aastast 2000 enne kristust, antropoloogid on leidnud juustuhallitust just sellest perioodist.
Varaseimaks juustukoogi mainijaks peetakse Kreeka arsti Aegimust, kes kirjutas raamatus juustukoogi valmistamisest  aastatel u 200 e.k..

Loe lisaks

Hea vahukoore saladus

Müügil on nii 35% kui ka 38% rasvasusega vahukoor. Koore vahustamist silmas pidades on see väike vahe piisavalt oluline. Rasvasemast koorest saab püsivama vahu, ehkki see pole nii õhuline. Väiksema rasvaprotsendiga vahukoor annab jällegi õhulisema vahu, kuid selle omadused säilivad vähem aega. Hea vahukoore saamiseks peabki tooraine rasvasus jääma kindlatesse piiridesse. Alla 30% rasvasusega koort saab vahtu lüüa vaid koos lisaainetega.

Loe lisaks

AS Farmi Piimatööstus, Linda 15, 41536 Jõhvi, Tel. +372 332 1404 piim@farmi.ee