allikas Imeline Teadus 9/2012
Piim keeb kergesti üle, sest rasva
sisaldav vedelik moodustab tugevaid mulle, mis kuhjuvad üksteise otsa ja
võtavad osa piima endaga kaasa.
Loe lisaks
Rahvasuu räägib, et õues lööb äike, siis läheb piim kiiremini hapuks.
Kas sellel müüdil ka teaduslikku põhjendust on uuris portaal Novaator
teadlastelt:
allikas: Novaator 20.06.2013
Vastab
Tartu Ülikooli füüsikainstituudi direktor Jaak Kikas:
Loe lisaks
Otseselt piimast mitte, kuna kvaliteetses piimas puudub alkohoolseks käärimiseks vajalik pärm.
Keefiri ja kumõssi valmistamiseks lisatakse piimale näiteks juuretist, mis koosneb pärmiseentest ja
piimhappebakteritest. Valmimise käigus toimub nii piimhappeline kui alkohoolne
käärimine, mistõttu nimetatud tooted sisaldavad vähesel määral alkoholi.
Loe lisaks
Toiduainete hinnad kujunevad konkreetsete
kuluartiklite alusel. Tootmissisendite kallinemine on olnud pidev, samas
pole eesti tarbijad näinud niivõrd odavaid toiduainete hindu juba
aastaid.
Loe lisaks
Allikas: Helger
Aava
Hea kohvi komponendid: 60-70% sõltub kohvi valmistajast, 10%
kohviaparaadist ja 20-30% toorainest
Loe lisaks
Eesti Piimaliidu sügiskampaania väljaanne
toob teie ette kokk ja kohvikupidaja Angelika Kangi suhted piimaga,
selgitab piimasupi sidet meie lapsepõlvega, kummutab terve rea müüte
piimast ning annab terve pinu erinevaid retsepte, millega täita nii oma
hommikud, lõunad kui õhtud. Samuti räägime Eesti piimandusest ning teeme
Eesti juustust fondüüd! Avage julgesti!
Loe lisaks